אז מה היה לנו השנה? סיכום פעילות קהילת משאבי אנוש

1 בספטמבר 2013 | נכתב ע"י

קהילת משאבי אנוש של בית הספר למינהל עסקים מציינת את השנה ה-5 להיווסדה. השנה החלטנו לגוון את התמהיל של מפגשי הקהילה בסדנאות יישומיות שהתמקדו ב- Best Practices, ובמפגשים גדולים שהתמקדו בסוגיות המעסיקות את אנשי משאבי אנוש בעבודתם היומיומית.

הכנס השנתי ה-3 בהדרכה ולמידה במאה ה-21 עסק בנושא רשתות וקהילות. במהלך הכנס נדונו שאלות שעסקו בתהליכי שיתוף בידע המתקיימים באינטרנט, ברשתות חברתיות ובקהילות ויוצרים דפוסים חדשים של למידה והעברת ידע, תוך הדגמת יישום תהליכי שיתוף ולמידה בהקשרים ארגוניים שונים. כמו כן, שולבו במהלך הכנס "הרצאות בזק" בנושאים מחקריים וישומיים ועסקו בנושאי שיתוף, שליטה ולמידה. קישור למצגות והרצאות הכנס >>.

ההרצאה  שפתחה את הכנס עסקה בנושא תהליכי למידה חדשניים ומשולבים.  פרופ' אורן קפלן, דיקאן בית הספר למינהל עסקים, טען כי בעולם הטכנולוגי של היום, הידע לא נמצא רק אצל המרצים אלא גם אצל הלומדים וכמובן, נמצא בשפע גם ברשת האינטרנט. לכן נדרש מודל למידה היברידי שנותן מענה לצרכים השונים: מצד אחד ההרגל והצורך בגמישות – לעשות את הדברים בדרך שלי ובזמני החופשי, ומצד שני הצורך החברתי – צורך בשייכות, במסגרת ובהכוונה. פרופ' קפלן שיתף כיצד ניתן לתת מענה לצרכים הללו ותאר כיצד ביצע זאת במסגרת בית הספר. את ההרצאה המלאה ניתן לראות בקישור  >>

עוד דנו בכנס על למידה חברתית בארגונים. למידה חברתית מתייחסת לתהליכי למידה בהם הפרט לומד באמצעות אינטראקציה ושיתוף עם אחרים. דוגמאות לכך ניתנו בכל ההרצאות בכנס, למשל:

• טלי גפן, מנהלת מחלקת ניהול ידע במכבי שירותי בריאות, התייחסה בהרצאתה לדילמות, לתפיסות ארגוניות, ולשאלות של גבולות הקהילה הארגונית בהיבטים של אסטרטגיית השיתוף והחשיפה של הידע. >>
  • חני שקד, מנהלת פיתוח הדרכה בקומברס, תיארה בהרצאתה תהליך של שינוי הנמצא בעיצומו בתפיסת הלמידה בארגון ובתפקידם של אנשי ההדרכה והלמידה. על האילוצים הארגוניים שנדרש להתמודד עימם, על הצרכים הארגוניים השונים וכיצד מובילים תהליך שכזה. >>
  • ד"ר גיא ענב סקר בהרצאתו כיצד ומה נלמד בעתיד? אלו טכנולוגיות חדשניות (קיימות) ישפיעו ויעצבו את תהליכי הלמידה הארגונית. >>

לכלל הרצאות הכנס >>

בנוסף, קיימנו לאורך השנה מפגשי קהילה שעסקו בסוגיות "חמות":

דנו בנושא הפנסיה הן מזווית הראיה הארגונית והן מזווית הראיה של הפרט – שלנו כעובדים. אלו דברים חשוב לדעת בהיבט הפנסיה שלנו, למה חשוב לשים לב? היכן מסתיימת אחריות מחלקת משאבי האנוש הארגונית על היבטי הפנסיה של העובד? האם ניתן להגיע להסדר פנסיוני שיהיה גם רווחי לארגון וגם רווחי לעובד? ומה הם הפתרונות היצירתיים שקיימים כיום? קישורים לשתיים מהרצאות המפגש: הרצאתו של גיל רשתי והרצאתו של אורן פנחסי.

מפגש אחר עסק בתהליכי שינוי וניהול שינויים בסביבה המשתנה תדיר. במפגש שקיימנו בנושא דנו בשאלה 'למי יש זמן לתהליכי שינוי ארוכים?'. גם כאן חשוב היה לנו להביא קולות של אנשי מקצוע מהשטח. למשל, קרן דיקמן, מנהלת משאבי אנוש בקוקה קולה ישראל, שסיפרה על השינויים הארגונים והאסטרטגים שעברה החברה המאמינה ומיישמת תפיסת משפחה: מערכת המצמיחה ומפתחת עובדים מבפנים, ומנגד – למול הסביבה משתנה ומציבה אתגרים חדשים.
עוד על המרצים וההרצאות שהיו במפגש >>

במקביל, לאורך השנה התקיימו מספר סדנאות בנושאים: גיוס וירטואלי, שימור עובדים וניהול קריירה. את הסדנאות העבירו בוגרים ואנשי קהילת משאבי אנוש ושיתפו מניסיונם המקצועי ואפשרו קרקע ללמידה משותפת (למידה חברתית כבר אמרנו :-)).

ומה בתכנית לשנה הקרובה?

אנחנו מתכננים להמשיך ולהעשיר את אנשי קהילת משאבי אנוש בידע מקצועי ויישומי במסגרת כנסים, מפגשי קהילה וסדנאות. אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילה ולעשיה.

בשנה הקרובה המחלקה ללימודי ניהול וארגון מתכננת להעניק מלגות לסטודנטים הלומדים בתכנית MBA בייעוץ וניהול משאבי אנוש על פעילות ומעורבות בעשייה של קהילת משאבי אנוש, עוד על כך בקישור >>.

בימים אלו אנו בונים את תוכנית פעילות הקהילה לשנה הקרובה,  עדכונים תוכלו למצוא בפייסבוק, בלינקדאין ובעמוד המחלקה.

בינתיים נאחל שתהיה זו שנה של צמיחה אישית, שנה של הגשמה וסיפוק מהעשייה, שתהיה זו שנה מלאה בטוב וברגעים קסומים ומעשירים.